LIZ is een theatergroep uit Utrecht die bekende en minder bekende musicals en muziektheaterstukken op zeer eigenzinnige, niet traditionele wijze op de bühne brengt. De voorstellingen kenmerken zich door onverwachte, bijzondere artistieke keuzes, interactie met het publiek, hecht ensemblespel en humor. LIZ realiseert in samenwerking met professionele muzikanten vrijwel jaarlijks een grote productie. Daarbij weet zij elke keer weer met weinig middelen een krachtige voorstelling neer te zetten.

Publiek
De voorstellingen zijn in principe gericht op een breed publiek van alle leeftijden, maar wel een dat zich graag laat verrassen door een originele aanpak vol lef en humor. Een actief publiek dat kan genieten van minimalistische decors en zijn eigen interpretatie weet te geven aan het getoonde.

Missie
Door het maken van kwalitatief hoogstaande voorstellingen wil LIZ een wezenlijke bijdrage leveren aan de kunstbeoefening door amateurs in Utrecht en aan een rijk cultureel klimaat in deze stad. LIZ beoogt het realiseren van muziektheaterprojecten die niet alleen op hoog niveau entertainment bieden, maar die tegelijk door het behandelen van actuele thema’s midden in de maatschappij staan.
Zij wil haar spelers uitdagingen bieden op spel- en zangtechnisch vlak en hen daarmee tot nieuwe inzichten brengen. Dit in combinatie met de constructieve groepsdynamiek zorgt ervoor dat de acteurs als het ware zichzelf overstijgen en topprestaties leveren.